Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace

Sociální služby

PODPORA ZÁKLADNÍCH ČINNOSTÍ Z ROZPOČTU LK (spolufinancovánÍ 2024)

Aktuálně

Upozorňujeme žadatele, že v souvislosti s nabytím účinnosti zákona č. 37/2021 Sb. o evidenci skutečných majitelů a v souladu s touto skutečností novelizovaným ustanovením § 10a odst. 3 písm. f) zákona č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, dochází ke změně povinnosti při předkládání údajů o skutečných majitelích právnických osob. Nově jsou vybrané právnické osoby povinny k žádosti o dotaci doložit úplný výpis platných údajů a údajů, které byly vymazány bez náhrady nebo s nahrazením novými údaji z evidence skutečných majitelů, který není starší než 90 dní od data podání žádosti.

Získání výpisu je v současnosti dostupné prostřednictvím notáře, soudu, po přihlášení se příslušného subjektu prostřednictvím datové schránky nebo pro oprávněné osoby prostřednictvím dálkového přístupu.

Tato povinnost se týká právnických osob – např. akciová společnost, společnost s ručením omezeným, spolek (občanské sdružení), ústav, obecně prospěšná společnost. 

Povinnost předkládat úplný výpis z evidence skutečných majitelů se netýká právnických osob dle § 7 zákona č. 37/2021 Sb ., (např. obcí a dobrovolných svazků obcí,  příspěvkových organizací zřízených územně samosprávným celkem, veřejných výzkumných organizací, výčet naleznete zde).

Získání výpisu je možné po přihlášení se příslušného subjektu prostřednictvím datové schránky nebo pro oprávněné osoby prostřednictvím dálkového přístupu. Výpis lze získat přímo z webové stránky evidence (ZDE), a to po její autentizaci a autorizaci prostřednictvím informačního systému datových schránek (právnická osoba musí mít zřízenou datovou schránku). Osoba skutečného majitele může výpis, který se jí týká, získat přímo z webové stránky evidence s využitím prostředků elektronické identifikace.

Obecně pak výpisy umožní získat také příslušný soud (po ověření totožnosti žadatele). Tato možnost je však zpoplatněna.

 

 

Vyhlášení:
12.06.2023
Zahájení:
07.08.2023
Ukončení:
18.08.2023

Druhý text

Další kroky

Vyplňte formulář žádosti včetně případných příloh

T4 - Žádost o poskytnutí dotace na podporu sociálních služeb z rozpočtu Libereckého kraje

Příloha č. 1 - Rozpočet nákladů

Příloha č. 2 - El. podepsaná žádost

Příloha č. 3 - Úplný výpis z evidence skutečných majitelů

Žádost včetně případných příloh pošlete

Postup odeslání:

elektronicky nepodepsanou žádost zašlete společně s Přílohou č. 1 - Rozpočet nákladů,  s Přílohou č. 2 - Elektronicky podepsanou žádostí (příloha musí být elektronicky podepsána) a Přílohou č. 3 - Úplný výpis z evidence skutečných majitelů

 

Žádost o poskytnutí dotace musí být na krajský úřad doručena pouze:

ELEKTRONICKY s elektronickým podpisem přes webový portál (nikoli e-mailem). Odkaz na webový portál naleznete také na konci elektronického formuláře žádosti.

Obdrželi jste dotaci? Důležité informace k průběhu realizace

po schválení v orgánech kraje dodají  příjemci finanční podpory, před podpisem smlouvy, následující přílohy:

Příloha č. 1: Čestné prohlášení o vyrovnání závazků

Příloha č. 2: Kopie dokladu o zřízení účtu

Příloha č. 3: Doklad opravňující jednat jménem příjemce

Čestné prohlášení o bezdlužnosti

Vypořádání (vyúčtování)

Poradí vám

Správce:
Odbor sociálních věcí
Diana Ahmadi
485 226 441