Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace

Tělovýchova a sport

Podpora zvyšování pohybové gramotnosti 2025

Aktuálně

Zastupitelstvo Libereckého kraje na svém jednání konaném dne 27. 8. 2024 přijalo usnesení číslo 510/24/ZK, kterým schválilo podmínky dotačního programu PODPORA ZVYŠOVÁNÍ POHYBOVÉ GRAMOTNOSTI DĚTÍ V MATEŘSKÝCH ŠKOLÁCH 2025. Náležitosti tohoto programu jsou uvedeny níže.

Doporučujeme všem žadatelům o poskytnutí dotace v rámci tohoto dotačního programu, aby před oficiálním odevzdáním žádosti tuto žádost konzultovali se správcem programu.

Vyhlášení:
28.08.2024
Zahájení:
30.09.2024
Ukončení:
13.10.2024

Podpora zvyšování pohybové gramotnosti 2024

Další kroky

Vyplňte formulář žádosti včetně případných příloh

FORMULÁŘ ŽÁDOSTI (ke stažení)

příloha POPIS PROJEKTU 

Žádost včetně případných příloh pošlete

Žádost o poskytnutí dotace včetně povinných příloh se odvevzdává VÝHRADNĚ prostřednictvím DATOVÉ SCHRÁNKY. 

Současně musí být formulář žádosti odeslán do informačního systému Libereckého kraje prostřednictvím webového portálu.

Termín pro předložení žádostí: 30. 9. 2024 - 13. 10. 2024

Obdrželi jste dotaci? Důležité informace k průběhu realizace

Po rozhodnutí Rady Libereckého kraje o poskytnutí dotace Vám bude zaslán koncept smlouvy o poskytnutí dotace včetně výzvy k doložení příloh potřebných k uzavření smlouvy. Smlouvu si před podpisem pozorně přečtěte! Po podpisu smlouvy z Vaší strany ji zašlete společně s požadovanými přílohami zpět na Krajský úřad Libereckého kraje.

V případě, že se během realizace projektu objeví nějaké změny, zejména v závazných parametrech projektu, termínu realizace (prodloužení) a účelu projektu, dále změny týkající se Vaší osoby a okolností, za kterých byla dotace přiznána, neprodleně o tom informujte správce programu!

Doklady požadované k uzavření smlouvy:

  • Kopie dokladu o zřízení bankovního účtu příjemce dotace a jeho zřizovatele u některého z peněžních ústavů. Na tento účet bude po podpisu smlouvy převedena záloha ve výši 100 % přiznané dotace. Má-li příjemce dotace zříceno více bankovních účtů, které využije pro úhradu nákladů podpořeného projektu, doloží doklad o jejich zřízení a vlastnictví nejpozději k závěrečnému vyúčtování;
  • Čestné prohlášení o splnění podmínek dotčního programu uvedených v odstavcích 5.1.2. - 5.1.4. (není stanoven formulář, jedná se o čestné prohlášení, jehož formulace je v kompetenci kadého příjemce dotace)
Vypořádání (vyúčtování)

K vypořádání dotace musí příjemce předložit:

  • formulář závěrečného vypořádání projektu, (kliknutím na odkaz je možné otevřít vzorový formulář) 
  • oddělenou průkaznou účetní evidenci ve výši celkových způsobilých příjmů a výdajů celého projektu (včetně všech zdrojů využitých na krytí nákladů projektu), ze které bude zřejmý účel a způsob využití finančních prostředků - sestava z účetnictví s odděleným účtováním projektu uvedeného v čl. I, odst. 1 (střediskem, analyticky, činností, ORG, ORJ, ….) po účtech s výdaji i příjmy a s popisky jednotlivých položek.

Poradí vám

Správce:
odbor škosltví, mládeže, tělovýchovy a sportu
Tomáš Pokorný
+420 485 226 646
+420 739 541 672

Přečtěte si